skip to Main Content

GINOP-4.1.4-19-2020-02678

A kedvezményezett neve: SZA-BOX Higiéniai Kereskedelmi Bt.
A projekt címe: Épületenergetikai korszerűsítés a Sza-Box Bt. telephelyén
A szerződött támogatás összege: 3 227 711 Ft
A támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának bemutatása:
A Sza-Box Bt. tervezett beruházása a vállalkozás új telephelyén, Pécsen valósul meg. Az épület határoló szerkezetei rossz hőszigetelésűek, a gépészeti rendszerek elavultak, a mai kor követelményeit nem teljesítik. A vállalkozás leendő bemutatótermének energetikai szempontú fejlesztésével, korszerűsítésével optimalizálja az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a fenntarthatóság, mint elsődleges célok együttes megvalósulását.

Ehhez kapcsolódó fejlesztések:

  • hőszigetelés
  • nyílászárócsere
  • gázkazán csere
  • napelemes rendszer

Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően a fűtésre felhasznált földgáz mennyisége jelentős mértékben csökken, mely a kiadások csökkenését is eredményezi. Ennek köszönhetően az épület működtetése során az üvegházhatású gázok kibocsátása nagymértékben csökken. A napelemes rendszernek köszönhetően jelentős elektromos áram csökkenés érhető el.
A Sza-Box Bt. a megújuló energiaforrások fokozott alkalmazását nem kötelezettségnek, hanem a gazdasági fejlődéshez történő hozzájárulás egyik kiemelkedő lehetőségének tekinti. Egy fenntartható jövőt megalapozó gazdasági modellben az energiatakarékosság, az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások fokozott felhasználása és a saját erőforrások előtérbe helyezése meghatározó jelentőségű.

A projekt következménye a környezetterhelés és az energiapazarlás csökkentése, az energiahatékonyság javulása, a cég fenntartási költségeinek csökkenése, az energiaszegénység felszámolása.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.05.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02678

Back To Top